Loading...

Monday, January 24, 2022

Abazi: Insistoj ta quaj dialogu Serbi-Kosovë, nuk ka sens të quhet Beograd-Prishtinë

Deputeti i Kuvendit të Kosovës në radhët e VV-së, Haki Abazi, ka thënë se rinisja e dialogut Kosovë – Serbi është një element që nuk është bërë në 11 vitet e fundit në lidhje me agjendën e ndryshimit të kufijve.“Një element që nuk është bërë në 11 vitet e fundit të dialogut Kosovës Serbi është që thote se ndryshimi i kufijve është jasht agjendës ndërsa çështjet si personat e pagjetur do kthehen si pjesë e dialogut”, tha Abazi, shkruan Periskopi.

Ai më pas ka insistuar që dialogun Kosovë-Serbi ta quajë ‘Serbi-Kosovë’ sepse sipas tij nuk ka sens të quhet Beograd-Prishtinë.“Ky ështe reflektimi i një rinisje të re të dialogut Serbi-Kosovë. Dhe unë insistoj ta quaj Serbi-Kosovë sepse nuk ka asnjë sens të quhet Beograd-Prishtinë”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *