Loading...

Thursday, January 20, 2022

Abbott: Qeveria Kurti të mos ndjekë praktikat e mëparshme të kapjes së institucioneve përmes emërimeve politike

Ambasadori britanik në Kosovë, Nicholas Abbott ka folur pas nënshkrimit të Memorandumit të bashkëpunimit mes tij, kryeministrit Albin Kurti dhe kryeparlamentarit Glauk Konjufca.

Ai tha se pritjet e qytetarëve janë që kjo qeveri të mos ndjekë praktikat e mëparshme të kapjes së institucioneve përmes emërimeve politike, shkruan Indeksonline.

“Isha shumë i kënaqur që isha në gjendje të nënshkruaj një Memorandum Mirëkuptimi sot me Kryeministrin Albin Kurti dhe Kryetarin Glauk Konjufca për të vazhduar dhe zgjeruar Projektin tonë të Rekrutimit. Pritjet e qytetarëve janë që kjo qeveri të mos ndjekë praktikat e mëparshme të kapjes së institucioneve përmes emërimeve politike.

E rëndësishmja, Memorandumi i ri përmban gjithashtu dispozita për të siguruar që janë ndërmarrë hapa konkretë për të rritur numrin e grave në pozicione drejtuese në të gjitha nivelet e menaxhimit, duke punuar drejt arritjes graduale të përfaqësimit 50%, siç përcaktohet me ligj.

Me të drejtë, media dhe shoqëria civile duhet të monitorojnë këto angazhime dhe të ngrenë zërin e tyre kur është e nevojshme. Ne, si partneri juaj në këtë sfidë, do të bëjmë të njëjtën gjë, si publikisht ashtu edhe privatisht”, tha ai./Indeksonline/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *