Loading...

Sunday, November 28, 2021

Biden: Kush është për ndryshim kufijsh në Ballkan, i bllokohet pasuria dhe hyrja në SHBA

Presidenti i SHBA, Joe Biden ka nxjerrë një urdhër të ri ekzekutiv që përfshin Ballkanin Perëndimor.Urdhri parashikon bllokim prone dhe ndalim të hyrjes në SHBA të personave që kontribuojnë në destabilizimin e Ballkanit Perëndimor

Ky urdhër përfshin ish-vendet e Republikës Jugosllave dhe Shqipërinë. Sipas Biden gjatë dy dekadave të fundit ka pasur minim të marrëveshjeve, institucioneve, korrupsion brenda qeverive dhe institucioneve që kërcënon sigurinë kombëtare dhe politikën e jashtme të SHBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *