Loading...

Sunday, December 05, 2021

Bieber ia përplas fytyrës Vuçiqit kohën kur i thurte lavde Mlladiqit

Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiq që njihet për lavdatat e tij për kriminelët serbë të luftës kishte lavdëruar në Parlamentin e Serbisë, në vitin 2007, ish-komandatin e serbëve të Bosnjes, Ratko Mlladiq i cili u dënua me burg të përjetshëm dje për krime kundër njerëzimit dhe gjenocid në luftën e Bosnjes, raporton Gazeta Express.

Gazetari Florian Bieber ka postuar një video ku Aleksandër Vuçiq thurrte lavde për Mlladiqin në Parlamentin serb.

Bieber ia përplas fytyrës Vuçiqit kohën kur i thurte lavde Mlladiqit Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiq që njihet për lavdatat e tij për kriminelët serbë të luftës kishte lavdëruar në Parlamentin e Serbisë, në vitin 2007, ish-komandatin e serbëve të Bosnjes, Ratko Mlladiq i cili u dënua me burg të përjetshëm dje për krime kundër njerëzimit dhe gjenocid në luftën e Bosnjes, raporton Gazeta Express.

Gazetari Florian Bieber ka postuar një video ku Aleksandër Vuçiq thurrte lavde për Mlladiqin në Parlamentin serb.Vuçiq që në vitet e 90-ta shërbente si ministër i Informacionit i Sllobodan Millosheviqit poashtu ishte filmuar duke vendosur në ndërtesën e televizionit serb B92, pllakën me emrin e Ratko Mlladiqit.

Dhoma e Apelit e Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara e ka dënuar me burgim të përjetshëm kriminelin serb, Ratko Mlladiq. Kësisoj, është konfirmuar vendimi i shkallës së parë.
Kryetarja e trupit gjykues, Prisca Matimba Nyambe deklaroi konstatimin e Dhomës së Apelit se Mlladiq nuk ka mundur ta hedhë poshtë përfshirjen e tij në krime./Express/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *