Loading...

Sunday, December 05, 2021

Çfarë nxënësi ishte Albin Kurti, këto janë notat e tij???

Albin Kurti ishte ndër nxënësit më të preferuar për mësuesit e tij. Mund t’i lexoni rrëfimet e disa ish-mësuesve të Albin Kurtit të cilët duke kujtuar kohën sa ishte ai nxënës dhe si ishte në atë kohë mendojnë se ai është njeri i duhur për të udhëhequr me ekzekutivin. Por ka edhe diçka që nuk u ka pëlqyer te Kurti.Por ka edhe diçka që nuk u ka pëlqyer te Kurti.

Qemajl Kastrati që i mësoi Kurtit lëndën e fizikës është i bindur se djaloshi që kurrë nuk i erdhi në mësim i papërgatitur do të dijë të udhëheq me vendin.‘Shumë i mirë dhe i dëgjueshëm. Ka qenë shumë i respektueshëm, i drejtë dhe i sinqertë me të gjithë nxënësit dhe mësimdhënësit”, tha ai për Klan Kosovën.Kastrati nuk i gjen asnjë të metë Kurtit si fillorist në sjellje dhe në mësime megjithatë i jep një kritikë si politikan.Dhu nën në Kuvendin e Kosovës thotë se kurrë nuk ia arsyetoi dhe as nuk ia fali.

Megjithatë arsimtari i pensionuar thotë se ish-nxënësi nuk do ta zhgënjejë si lider i Kosovës.Këtë besim e kanë edhe në shkollën “Naim Frashëri” ku lideri i Vetëvendosjes para 39 vjetësh regjistroi klasën e parë.Në këtë shkollë thonë se ai ende përmendet.“Unë i kam pyet disa mësimdhënës që i kanë dhënë mësim dhe sa herë që ka gara ata thonë se si ‘Albini nuk do të ketë më nxënës”, tha Drita Qorolli, drejtoreshë e shkollës ‘Naim Frashëri”.

Në ditarët e viteve sa Kurti ishte nxënës shihen sukseset shembullore dhe notat 5. Aty është një koment në ditar në gjuhën angleze i bërë nga mësuesja e lëndës së asaj kohe.Aty ajo shkruan se ‘Albini është nxënësi më i zellshëm që ka takuar ndonjëherë”.Vetë Kurti e kishte shprehur disa herë dashurinë e tij për shkollën e sidomos për mësuesen e parë Nafije Devën e cila nuk jeton më.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *