Loading...

Sunday, December 05, 2021

Clarku Po Vjen – Rakiqit I ‘Doli FIaka’! Dronët Amerikanë Do Fluturojnë Mbi Kosovë!

Ish-gjen’erali amerikan që udhëhoqi kampanjën e b0m’bardlmeve të NAT0-s në l.u.f.t.ën e Kosovës, Wesley Clark, pritet të bëhet këshilltar i minlstrit të Mbr0jtjes të Kosovës, Armend Mehaj.Kështu ka njoftuar Mehaj, i cili ka zhvilluar një bisedë me Clarkun, i cili edhe e ka ftua ta vizitojë Kosovën.

“Gjen.eral Clark më bëri nder të veçantë në jetë dhe karrierën time duke shprehur vullnetin e tij të plotë për këshillim nga eksperienca e tij ushtarake dhe diplomatike, si dhe autoriteti i tij i jashtëzakonshëm në qendrat e vendimmarrjes botërore. Ai shprehu gatishmërinë e tij të plotë të mbështesë me këshillimin e tij në realizimin e qëllimeve të mia stra.tegjike dhe objektivave të mi oper.aci.onal për zhvillimin e Minlstrisë së Mbr0jtjes dhe F S K-së”, ka thënë Mehaj.E qe po vjen Clarku e thotë edhe ish-ep.rori i lartë i U Ç K-së dhe ish-agje.nti i SH I K-ut, Naim Miftari.

Ai përmes një postimi në Facebook, ka reaguar ndaj Goran Rakiqit, i cili nuk është pajtuar me blerjen e dr0nëve për Usht.rinë e Kosovës.Ministri i Mbr0jtjes Armend Mehaj ka kërkuar mbështetje financiare prej 4.6 milionë euro për blerjen e dr0nëve.“Përmes ministrisë së Mbrojtjes nevoja e jonë për ngritjen e kapaciteteve për inteligjencë, kemi bërë kërkesë për blerjen e dr0nit dhe kosto e ofertës është në vlerë prej 4.6 milionë dollarë”, tha Mehaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *