Loading...

Saturday, November 27, 2021

Dokument: Albin Kurti megjithatë gëzon statusin e veteranit të UÇK-së

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, së fundmi riktheu edhe një herë debatin nëse ka qenë apo jo pjesë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gjatë seancës së djeshme në Kuvendin e Kosovës, Kurti tha se për të vërtetuar nëse ka qenë ose jo pjesë e UÇK-së duhet të pyetet ish-komandanti i UÇK-së në Zonës Operative të Llapit, Rrustem Mustafa – Remi dhe ish-komandanti i Zonës Operative të Drenicës, Sylejman Selimi.

“A ka qenë Adem Demaçi në UÇK? Eh, nëse ka qenë Adem Demaçi në UÇK, atëherë unë kam qenë sekretar i tij. Pyetni Sylejman Selimin dhe Rrustem Mustafën a kam qenë UÇK, të dy kanë qenë komandanta”, ka deklaruar Kurti, transmeton lajmi.net.

I pari që kishte deklaruar se Kurti ka qenë pjesë e UÇK-së, kishte qenë ish-komandanti i UÇK-së, Rrustem Mustafa, i cili kishte thënë se Kurtin e ka pasur bashkëluftëtar gjatë luftës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *