Loading...

Friday, January 14, 2022

Ja sa kryeministra pati Kosova që nga përfundimi i luftës?

Kosova që nga paslufta ka ndërruar disa udhëheqës të qeverise, kështu duke mos e quar mandatin deri në fund.Hashim Thaçi ishte kryeministri i cili ka qëndruar më së gjati në këtë pozitë nga të gjithë kryeministrat tjerë që ka pasur vendi,Shkruan Gazeta Plisi

Thaçi postin e shefit të qeverisë e mbajti për dy herë.Në dy mandate sa ka qenë kryeministër Thaçi ka qëndruar plotë 2 527 ditë kryeministër ndërsa pas tij, janë Bajram Rexhepi dhe Isa Mustafa me nga 1006 ditë.

I treti është Ramush Haradinaj, pastaj Agim Çeku, Bajram Kosumi.Albin Kurti e Avdullah Hoti ani pse e rrëzuan njëri tjetrin nuk qëndruan gjatë në pushtet, njëri u rrëzua me mocion votëbesim e tjetri me vendim te Gjykatës Kushtetuese.Ndërkohë nga zgjedhjet parlamentare të 14 shkurtit LVV doli partia e parë e dyta PDK dhe e treta LDK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *