Loading...

Wednesday, December 01, 2021

Kandiç me aku,za brutale ndaj popullit serb, su,lm,on Vuçiqin

Gazeta serbe “Kurir” ka su,lmu,ar dhe e ka quajtur turp deklaratën e Natasha Kandiç ku ajo su,lm,oi Vuçiqin që vazhdimisht përkujton Jasenovcin, ndërkohë që për Kandiç shkruan se ajo ka ngre aku,za brut,ale ndaj popullit serb, transmeton “Bota sot”.

Themeluesja e Fondi humanitar për drejtësi Natash Kandiç në rrjete sociale ka su,lmu,ar presidentin e Serbisë Vuçiq, shkruan “Kurir”.Ajo në rrjetin social Tviter ka shkruar se “Vuçiq duhet të kërkoj falje për kr,im,et familjeve të vik,timave nga Srebrenica”.

“Me rastin e shpalljes së vendimit për Ratko Mlladiç, presidenti serb Vuçiq do duhej të kërkonte dhe luste për falje familjet e vikt,imave, sepse Serbia ka ndihmuar ushtrinë serbe të Bosnjës, gjeneralët e të cilës po gjykohen për gj,enoc,id dhe jo të ftojë Serbin për respekt ndaj vikti,mave në Srebre,nicë, ashtu që vikt,imat në Jasenovc të mbahen mend”, shkroi ajo.

Vuçiq para disa ditëve, me rastin e paralajmërimit të shpalljes së vendimit për Mladiç, ka deklaruar se vazhdimisht dëgjon tregim për kinse gjen,oci,din dhe pyet a është kontestues se në Jasenovc mes viteve 1941 dhe 1945 janë vr,a,rë shumë më tepër serb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *