Loading...

Tuesday, November 30, 2021

Kjo komunë në Kosovë nga java e ardhshme financon vajzat për marrjen e patentë shoferit

Kombëtarja e Kosovës e ka zhvilluar sot stërvitjen e fundit para ndeshjes me Suedinë, shkruan De…
Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, ka dhënë një lajm të mirë për vajzat që jetojnë në këtë komunë.

“Mobiliteti fizik është një nga kushtet elementare të lirisë dhe pavarësisë. Shpresoj që kjo mbështetje simbolike nga Komuna do të ndihmojë në tejkalimin e barrierave gjinore për vajzat drejt avansimit të pozitës, transformimit shoqëror e mundësisë që secila grua të ushtrojë profesionin e shoferit përtej stereotipeve gjinore”, ka thënë tutje ai.

Ky është postimi i tij i plotë:A JENI PËR NJË LAJM FANTASTIK?,Nga nëntori të gjitha vajzat e Kamenicës që i kanë vjeç do të subvencionohen nga Komuna.50% të regjistrimit të Patent Shoferit për kategorinë B,100% për kategoritë C , D (mosha 19, 20, respektivisht 21).

Mobiliteti fizik është një nga kushtet elementare të lirisë dhe pavarësisë. Shpresoj që kjo mbështetje simbolike nga Komuna do të ndihmojë në tejkalimin e barrierave gjinore për vajzat drejt avansimit të pozitës, transformimit shoqëror e mundësisë që secila grua të ushtrojë profesionin e shoferit përtej stereotipeve gjinore.Tag dajën, hallën, axhën me ta ndihmu në 50% e kostos së mbetur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *