Loading...

Tuesday, November 30, 2021

”Kosova është e pavarur! As Amerikës, as Gjermanisë nuk i intereson a e njeh Serbia!”

“Politikani serb, Sergei Tifunoviq, në një intervistë për N1 ka thënë se Kosova ka qenë djep i cívilízimit serb, megjithatë ai thotë që nën disa kushte të caktuara do ta njihte pavarësinë e Republikës së Kosovës.Duke folur për kushtet, ai ka përmendur një garanci që Kosova duhet të jap për mbrojtjen e të gjitha kishave serbe, dhe gjithashtu m brojtjen e rreth 130 mijë serbëve që jetojnë në Kosovë.

Tifunoviq ndër të tjera ka thënë që Serbinë në fakt askush s’po e pyet nëse Kosova është e pavarur apo jo, pasi sipas të gjtiha fuqíve të mëdha perëndimore Kosova është një shtet i pavarur dhe sovran.Tutje aktori i njohur serb që merret me politikë ka thënë se Serbia nuk duhet të jetë f ort e t unduar nga m bështetja e Rusisë, duke kujtuar një thënie të vjetër sipas të cilës Rusia mbështet dikënd vetëm atëherë kur i nevojitet.

Tutje politikani serb ka kujtuar edhe deklarata e ambasadorëve të Gjermanisë dhe SHBA’së, që askush nuk është duke i kërkuar Serbisë që të njohë Kosovën.“Askush nuk është duke na pyetur neve nëse Kosova është një shtet i pavarur, për ta gjithçka është, për të gjitha fuqítë e huaja dhe fuqitë perëndimore është”, ka thënë Tifunoviq”.Liza B gazetare në A news24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *