Loading...

Tuesday, November 30, 2021

Kurti: Duhet ta padisim Serbinë për gje,nocid

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka theksuar edhe një herë se Kosova duhet ta padisë Serbinë për gjen,oci,din e kryer para 22 vjetësh.Këto komente, Kurti i bëri në Poklek të Drenasit, ku po mbahet manifestimi qendror për shënimin e Ditës së Paqes.

“Serbia ende qeveriset nga persona që kanë qenë ministra e zyrtarë të lartë në kohën kur këto mas,ak,ra janë urdhëruar e zbatuar. Sigurisht, ata sot nuk mund të vijnë më të na pushtojnë e të na vr,as,in, por ëndrrat e tyre jo vetëm nuk i mohojnë por i proklamojnë vazhdimisht, me investimet e shfrenuara për ar,mat,im modern duke blerë ar,më prej Rusisë, Bjellorusisë e të tjera.

Pse ar,mat,oset Serbia, ky vend që ende nuk ka kërkuar falje për kri,met mas,ive që ka bërë 22 vite më parë. Duhet ta padisim Serbinë për gje,noc,id. Vr,as,jet e civilëve, grave shtatzëna, të miturve, foshnjave, pleqve, përdh,un,imi i përdorur si ar,më luf,të janë dokumentuar e po dokumentohen”, ka thënë Kurti.Ndryshe, 22 vjet më parë në Kosovë u vendosën 50 mijë ushtarë të NATO-s dhe bashkë me ta edhe administrata e përkohshme e Kombeve të Bashkuara.

Më 12 qershor të vitit 1999, pas 78 ditë bom,bar,dim,esh të Aleancës Ushtarake Perëndimore të udhëhequr nga Amerika kundër caqeve ushtarake serbo-malazeze në Kosovë në Serbi dhe Mal të Zi, trupat e NATO-s hynë në Kosovë në misionin paqeruajtës që do të quhej KFOR, duke i dhënë fund luf,tës gati dyvjeçare midis popullsisë kryengritëse shqiptare të organizuar në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave oku,pue,se ushtarake dhe policore serbo-malazeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *