Loading...

Thursday, December 09, 2021

LAJMI FUNDIT / Gezohuni Shqipetare ! Vjen Lajmi I Madh Nga Ambasadori Amerikan Për Shqiperinë E Madhe

Kosnett: Vizioni i SHBA-ve për Ball,kanin nuk është Shqipëria e Madhe dhe as Serbia e Madhe.Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë Phillip Kosnett, ka komentuar deklaratat e Albin Kurtit dhe Ramush Har,adinajt për bashkimin kombëtar.Kurti dhe Haradinaj e kanë përmendur bashkimin e Kosovës me Shqi,përi.Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti tha se në rast të referendumit, ai do të votonte pro..

Gjatë fushatës zgjedhore edhe kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës Ramush Haradinaj e ka përmendur idenë e bashkimit me Shqipërinë.Ndërkohë Kosnett në T7 përcjell Klan Kosova ka thë,në se ushtarët amerikanë nuk kanë v ed ekur për krijimin e Shqipërisë së Madhe apo edhe për krijimin e Serbisë së Madhe..

“Çka kam me,nduar me këtë? Së pari, qëndroj prapa asaj që kam thënë. Vi.zioni i Shteteve të Bashkuara për Ballkanin nuk është Shqipëria e Madhe dhe Serbia e Madhe. Njerëzit kanë pyetur, cilët ushtarë ame,rikanë kanë v ed ekur? Kur flas për ta, atëherë flas për dy pilotë amerikanë të helikopterit, që kanë v ed ekur në viti.n 1999 gjatë operacioneve këtu. Ata kanë v ed ekur kur helikopteri i tyre është rrëzuar në Shq.ipëri. Kevin Riker dhe David Gibbs.

Kjo nuk është fshehtësi. Në Prizren është ngritur memorial në nderim të tyre, por gji.thashtu e kam thënë dhe mendoj se kjo është me rëndësi që Kushtetuta e Kosovës bën thirrje që Kosova të jetë vend shumetnik e jo vend i vetëm një etnie. Të njëjtën gjë ua përmendim edhe njerëzve në vendet e tjera në rajon. Shte.tet e Bashkuara e marrin një pjesë të madhe të fuqisë së tyre nga fakti që jemi vend me larmi fetare dhe shume.tnik.

Nga kjo nuk e marrim vetëm larminë kulturore; marrim edhe larminë e ideve dhe mendoj se do të ishte e vështirë për çfarëdo qeverie amerikane se përgjigja për paqe në Ballkan qëndron në ndarjen e të gjithëve sipas etn,isë dhe ndërtimit të mureve. Duhet të ndërtojmë ura e jo mure”.Bashkimi me Shqipërinë nga Haradinaj është përmendur si opsion pasi qytetarët e saj jetojnë të izoluar dhe nuk iu mundësohet udhëtimi pa viza në shtetet e Bashkimit Evropian.Diplomati amerikan shtoi se nuk e sheh të ardhmen e Kosovës në izolim..

“Nuk do të për.piqem të hyj brenda mendjes së të gji.thë atyre individëve që kanë folur për këtë.. Mendoj se e ardhmja e Kosovës nuk që,ndron në izolim, apo të përdori fjalën tuaj, të jetesës në ge.to. Kosova duhet që të jetë pjesë e Evropës së madhe e jo vetëm e Shqipërisë së madhe. Natyrisht, si amerikan, e kam të lehtë për të thënë që BE-ja duhet t’ju ofrojë kosovarëve liberalizim të vizave”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *