Loading...

Saturday, November 27, 2021

LAJMI I FUNDIT/ A do të ndërhyjë FSK në veri?

NJOFTIM:Ministria e Mbrojtjes, me qëllim të informimit të drejtë të opinionit publik, përmes këtij njoftimi zyrtar, reagon ndaj të gjitha lajmeve të rrejshme, propagandës qëllimkeqe, dezinformatave dhe shkrimeve tendencioze dhe të pavërteta të shpërndara në mesin e qytetarëve tanë në pjesën veriore të Kosovës, disa nga to edhe të publikuar në mediume.

Dezinformatat se, kinse FSK është duke përgatitur trupa ushtarake për ndërhyrje në Veriun e Kosovës, janë plotësisht të pavërteta, dhe kanë për qëllim dezinformimin e opinionit, për të paraqitur një situatë pasigurie për qytetarët tanë të komunitetit serb.

Ju rikujtojmë se, Ministria e Mbrojtjes me FSK-në, është institucion shtetëror që realizon detyrat dhe kompetencat e saj në përputhje me dispozitat e Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe ligjeve në fuqi si dhe në koordinim të plotë me autoritetet tjera shtetërore dhe KFOR-in.

FSK, është organizatë profesionale dhe multietnike e cila e krijuar, ndërtuar dhe zhvilluar në bashkëveprim, koordinim dhe mbështetje të plotë të NATO-s, SHBA-së dhe partnerëve tjerë anëtarë dhe partnerë të NATO-s.
Ne, normalisht, përcjellim me kujdes zhvillimet në secilin aspekt të sigurisë vendore , rajonale dhe globale, por në rastin e zhvillimeve në Veriun e Kosovës, vlerësojmë se është çështje ekskluzive e autoritetit të institucioneve të ruajtjes së rendit dhe sigurisë publike në vend, pra Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Policisë së Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *