Loading...

Wednesday, December 01, 2021

Marrëveshja e Washingtonit/Amerikanët ia dorëzojnë Kurtit “Raportin për Ujmanin”

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë njoftuar sot se ia kanë dorëzuar sot Qeverisë së Kosovës, raportin e Departamentit Amerikan të Energjisë për menaxhimin e Ujmanit. I njëjti raport i është dërguar edhe Qeverisë së Serbisë.

“Sot Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë dhe ajo në Beograd ua kanë dorëzuar Qeverive respektive planin e Departamentit Amerikan për Energji dhe Pacific Northëest National Laboratory për menagjimin e ujit në Liqenin e Ujmanit/Gazivodës, duke përmbushur një nga zotimet e Marrëveshjes së Ëashingtonin e nënshkruar më 4 shtator”, thuhet në njoftimin e Ambasadës.Ndryshe, në Qeverinë e Kosovës ditë më parë kanë deklaruar se kjo marrëveshje nuk ka asnjë vlerë juridike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *