Loading...

Sunday, January 16, 2022

Mësohet data kur do të vazhdoj dialogu Kosovë-Serbi

“Dialogu vazhdon midis 14 dhe 17 qershor, seanca e Këshillit të Sigurimit të KB në ditën e vendimit përfundimtar të Ratko Mlladiç”, thuhet në një shkrim të mediave serbe.

Dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës duhet të vazhdojë midis 14 dhe 17 qershor, ranë dakord sot në një takim midis Presidentit Serb Aleksandar Vuçiç dhe Mattheë Palmer, të dërguarit special të SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Miroslav Lajcak, i dërguari special i BE për dialogun, dhe ambasadorët.

Fakti që sesioni i Këshillit të Sigurimit të KB është planifikuar për në 8 Qershor tregon se diplomacia serbe dhe Presidenti Vuçiq po përballen me javë jashtëzakonisht kërkuese. Nga rruga, vendimi përfundimtar për gjenocidin e Ratko Mlladiç para Mekanizmit Ndërkombëtar për Gjykatat Penale, pasardhësi i Tribunalit të Hagës, është caktuar për të njëjtën ditë.

Siç e zbulon media serbe, Vuçiç nuk do të jetë në gjendje të marrë pjesë në punën e seancës së Këshillit të Sigurimit përmes internetit, ashtu si Serge Brammertz, kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë dhe Carmel Agius, presidenti i Mekanizmit për Gjykatat Penale në Hagë./Bota sot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *