Loading...

Sunday, January 16, 2022

Mesoni Se Kush Eshte Personi Qe Permendi Albin Kurti Velko Odalloviq Ne Kater Kerkesat E Bera

Jose ph Goebels ishte njeriu kryesor i Hitlerit për propa.gandë. E Herman Goering një nga eprorët më të lartë ushtarak të liderit nazlst. Emrat e këtyre dyve u përmendën nga Krye.ministri i Kosovës Albin Kurti, në takimin e parë me Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq në Bruk.sel.
Me ta, shefi i qeverisë kosovare iu referua Velko Odalloviqit dhe Zoran Angelkoviqit, që ishin drejtuesit kryesor serb të Kosovës së oku.puar gjatë Iuftës.

I pari është i lin.dur në Komunën e Lipjanit dhe ishte drejtuesi kryesor politik i partisë së Sllobodan Millosh.eviqit në Kosovë nga viti 1997.
E i dyti është i lindur në Serbi dhe gja.të viteve të ’90 si anëtar i socialistëve në pushtet u dërgua në Kosovë, kur të gjithë shqip.tarët ishin përjashtuar nga institucionet.
Këta dy poli.tikanë e priten në Prishtinë presidentin e Serbisë, Milan Milutinoviq gjatë kohës së bmbar.dimeve.
Atë e shoqëruan për të parë nga afër di.sa objekte që ishin goditur nga bmbat e avionëve të NATO-s. Aktivitetin politik në Kosovë, Oda.loviq e Angjelkoviq e vazhduan edhe pas Iuftës. Ata morën pjesë në tubimin e socialistëve në Graçanicë në vitin 2000. Madje, Odaloviq përdori edhe gjuhë të ashpër ndaj shqiptarëve e bashkësisë ndër.kombëtare.

”Grupet separatiste e trroriste shqiptare do të lar.gohen sepse nuk e kanë vendin këtu, dhe ata do të shkojnë bashkë me OKB-në, mos keni asnjë dilemë. Të gjithë së bashku ndonëse do të na kushtojë shumë dhe është vështirë, por me përkrahjen e par.tisë dhe shtetit do të qëndrojnë këtu. Të jeni të sigurt”, ishte shprehur Velko Odaloviq, njo.fton Klan Kosova.Pak vite më vonë edhe Odaloviq edhe Angjel.koviq shkuan në Serbi. E i pari vazhdoi të merret me politikë dhe mbajti poste me rëndësi në qeveri dhe Kuvend. Ndërsa aktua.lisht është Kryetar i Komisionit për persona të zhdukur në Serbi, nga e cila pozitë Albin Kurti kër.koi që ai të shkarkohet. Por, Odaloviq këtë kërkesë dhe krahasimin me Goebelsin e Goringun i cilë.soi si befasi të pakëndshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *