Loading...

Saturday, November 27, 2021

Në 100 ditë, nga 1-10, si e vlerësoni Qeverinë Kurti?

Albin Kurti (i lindur më 24 mars 1975) është një politikan dhe aktivist shqiptar, i cili shërbeu si kryeministri i Kosovës prej 3 shkurtit 2020 deri në 25 mars 2020. Tani nga sot me 22 mars 2021 merr detyrën e Kryeministrit prapë pas zgjedhjeve të 14 shkurtit.[1] Prej janarit 2018 është kryetari i partisë së Lëvizjes Vetëvendosje (LVV), të cilën e themeloi dhe e drejtoi në vitet 2005 deri më 2014.

Albin Kurti veprimtar aktiv politik për çeshtjen kombëtare dhe demokratizimin e ndërgjegjes shqiptare.Albin Kurti lindi më 24 mars 1975 në Prishtinë. Mbas arsimimit baze (1981 deri 1989) dhe me tej atij te mesem (1989 deri me 1993) in Prishtine vazhdon studimet. Në rezistencë kundër Milosheviqit në gusht të vitit 1997 Albini u kyç në Unionin e Pavarur të Studentëve të Universitetit të Prishtinës, si anëtar i kryesisë e më vonë si zyrtar për marrëdhënie ndërkombëtare.

Kurti ka qenë gjithashtu edhe anëtar i Këshillit Organizativ të Protestave Paqësore dhe të pa dhunshme studentore për lirimin e objekteve universitare të uzurpuara me dhunë nga reg’jimi i Milosheviqit. Ai ishte njëri ndër udhëheqësit e protestës historike studentore më 1 tetor 1997 e cila u shtyp brutalisht nga policia e Milosheviqit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *