Loading...

Saturday, November 27, 2021

Njerëzit në Kosovë janë në zemër të familjes sime

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joseph Biden, tha se ishte krenar për arritjet e Kosovës, por ai theksoi se ende duhet të punohet për sundimin e ligjit, transmeton InfoShqip.

Biden tha se përmes një video mesazhi me rastin e prezantimit të medaljes pas vdekjes për djalin e tij Bo Biden. Ai tha se familja Biden falënderon të gjithë njerëzit në Kosovë për të cilët Bo ra në dashuri.

“Sundimi i ligjit dhe sistemi i gërryer, por unë jam krenar për të ardhmen tuaj dhe për këtë arsye jam i përkushtuar të punoj për Kosovën, por dua t’ju përgëzoj për angazhimin dhe përparimin tuaj ndër vite, na duhet edhe më shumë punë për të luftuar korrupsionin dhe të sjellë demokracinë. Bo besonte aq thellë në pavarësinë dhe demokracinë e Kosovës. Si avokat në Departamentin Amerikan të Drejtësisë, ai doli vullnetar për të shkuar në Kosovë dhe për të kontribuar në pavarësinë dhe demokracinë tuaj, por mbi të gjitha në sundimin e ligjit. Jam i lumtur që shoh vaksinën në vendin tuaj, dozat do të vijnë një herë në javë në emër të familjes sime dhe të gjithë familjes Biden. Faleminderit, populli i Kosovës është në zemër të familjes Biden, “tha presidenti amerikan në një video mesazh.

“Jam i nderuar të marr medaljen”

Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Cosnet, tha sonte në Prishtinë se ishte i nderuar të merrte medaljen e dhënë Bow Biden, djali i presidentit amerikan.

“Biden përfaqësoi më të mirën që ka Amerika. Bo Biden luftoi krah për krah për pavarësinë dhe stabilitetin e Kosovës. Amerikanët respektojnë dhe vlerësojnë rrugën drejt Kosovës. Ne kemi krijuar një partneritet që do të zgjasë një kohë të gjatë. Gjithashtu, besoj se në vitet e ardhshme, Shtetet e Bashkuara dhe Kosova do të jenë në gjendje të forcojnë më tej marrëdhëniet e tyre, në aspektin e drejtësisë, ekonomisë, shëndetësisë, shkencës. Zonja Presidente, mënyra më e mirë për t’i bërë haraç Bou Biden është që të gjithë qytetarët e Kosovës të punojnë për të ardhmen, Amerika do të jetë gjithmonë me ju” – tha Kosnet./InfoShqip.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *