Loading...

Saturday, November 27, 2021

Pas 8 muajsh Thaçi dhe të tjerët në Hagë do të takohen me familjarët

Zyra e Prokurorit të Specializuar ka mundësuar që vizitat të fillojnë më 15 korrik të këtij viti.
Gazetare: Drilona Leci,Shtatë personalitete të Luftës së UÇK-së ka afro tetë muaj që qëndrojnë brenda mureve të këtij objekti.Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit, Jakup Krasniqit, Hysni Gucatit e Sali Mustafës i është konfirmuar aktakuza gjatë vitit 2020.

E që nga ajo periudhë asnjë nga ish-krerët e UÇK-së nuk patën mundësinë t’i takojnë familjarët e tyre.Të gjithë të paraburgosurit gjatë kësaj periudhe, ishin pajisur me mjete që shërbejnë për të mbajtur lidhjen me anëtarët e familjes dhe të tjerët gjatë qëndrimit në paraburgim.Megjithatë, Zyra e Prokurorit të Specializuar ka mundësuar që vizitat për këta të fundit të fillojnë më 15 korrik të këtij viti.Këtë e konfirmojnë nga kjo Zyrë për T7.

Zyra e Prokurorit të Specializuar shton se edhe bisedat me video do të vazhdojnë të zhvillohen gjithashtu.Vaksinimi i ish-krerëve të UÇK-së, ka bërë që të ketë rishikim të vazhdueshëm të masave që DHSK ka vendosur.Kjo ka ndikuar edhe në rifillimin më të shpejtë të vizitave personale, të cilat asnjë nga ish-krerët nuk i zhvilluan fizikisht për muaj të tërë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *