Loading...

Tuesday, November 30, 2021

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Maqedonisë së Veriut mblidhen në Shkup

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Maqedonisë së Veriut sot do të mbajnë seancën e parë të përbashkët qeveritare në Shkup.Kjo seancë do të drejtohet nga nikoqiri i takimit, kryeministri maqedonas Zoran Zaev bashkë me homologun e tij nga Kosova, Albin Kurti.

Për delegacion e Qeverisë së Kosovës do të ketë pritje protokollare në pikën kufitare në Bllacë nga ana e ministrit të Punëve të Jashtme të Maqedonisë Bujar Osmani.Më pas, Zaev do ta pres Kurtin me nderime të larta shtetërore.Dy kryeministrat do të zhvillojnë edhe një takim, njëjtë sikurse takime do të ketë edhe mes ministrave të dy qeverive.

Gjatë takimit të përbashkët do të të nënshkruhen marrëveshje në fusha të ndryshme si në atë: të energjetikës, infrastrukturës, ekonomisë, turizmit, etj.Në kuadër të kësaj, Zaev e Kurti do të kenë edhe një adresim për media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *