Loading...

Thursday, December 09, 2021

Ramush Haradinaj me disa fjale per Qeverine Kurti per ndaljen e pensioneve te veteraneve te UÇK-se

Haradinaj: Marre iu koftë atyre që ia he,qin paret rrugës Deçan-Plavë.Ish-kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka adresuar kritika karshi ekze,kutivit se e kanë ndërprerë buxhetin për ndërtimin e rrugës Deçan-Plavë. Ai thotë se duhet t’u vije marre atyre që e ndër,prenë këtë buxhet për ndërtim të kësaj rruge.

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës këto komente i ka bërë me rastin e riva rrim,it të i dëshmorëve të kombit Besart Kadriaj dhe Shkëlzen Berisha pranë bashkëIu fj,tëtarëve të tyre në Kompleksin Memorial në Gllogjan.Haradinaj apeloi te Qeveria e Kosovës që të mos shkelje për të cilat mund t’i mall koj populli.

“Po ju tregoj një detaj që më ka bo përshtypje, e kom pyet kryetarin a i sollët kodrave tha jo i dërguam ka Vermoshi, me këta po dua me thanë që misioni ynë i Iufj,tëtarëve i lirisë e i afrimit nuk po them ende i bashkimit krejt, shkon më përpara me rrugën për Plavë, dhe në ditën e sotit po ju them marrë ju koftë të gjithë atyre që ia heqin pa,ret kësaj rruge e që se lënë me kryer këtë rrugë në kohë se kanë mundur dje me ardhur drejt se kjo është rrugë e tyre për të cilën kanë ra për li,ri.Ju bëj apel atyre që i marrin vendimet në emër të këtij populli mos të bëjnë shkelje të tilla, ka shkelje që lejohen ka shkel,je që i mall kon populli,” shton ai.

Në këtë ceremoni të riva rri,mit të dy dëshmo,rëve të UÇK-së, ish-komandanti i Zonës Operative të Dukagjinit, Ramush Haradinaj tha se më në fund trupat e këtyre djemve të rënë për liri po bashkohen me bash,kudhëtarët e rënë për liri.“Është një ditë ndryshe për shkak se edhe pas kaq vitesh po bashkohem ende duke e kryer obligimin ndaj të rënëve për liri, në këtë rast rri- va rros,jen të bashkudhëtarëve tonë të cilët kanë ra heroikisht në tre kufirin shqiptaro-shqiptaro-shqiptar po ashtu edhe që kanë pushu deri sot në një vendbanim të her,shëm shqiptarë në Vuthaj, falënderojmë për nderimin që kanë bo malësorët tonë atje,” shton ai.Ndërsa, kryetari i komunës së Deçanit ,Bashkim Ramosaj thotë se ri-varrimi i këtyre dësh,morëve i cili i ribashkoi pas kaq shumë vite ishte i përcjell me shumë sfida deri te arritja e qëll,imit.

“Shkëlzeni dhe Besarti na kanë bashku edhe sot pas 23 vitesh, unë nuk do e zgjati fjalimin por do e kem një falënderim sepse kam pa një madhësh,ti ditën e zhvarrosjes se këtyre dy djemve me vëllezërit tonë të Plavës dhe Gucisë së Vuthajve. Në këtë rrugë,timin tonë edhe të vështirë edhe të zorshëm edhe me plot vuajtje e me plot sak,rifica ne prapë jemi borxhli, jemi borxhli sepse ende nuk e kemi kryer bor,xhin që ja kemi atij vendi ,”thotë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *