Loading...

Sunday, January 23, 2022

Ridvan Berisha: A është shkelje e të drejtave të njeriut që të paguhen polisat e sigurimit për mërgimtarët?

Ish-kryeredaktori i RTK-së, Ridvan Berisha, ka pyetur se a është shkelje e të drejtave të njeriut, që nga buxheti i arketuar nga tatimpaguesit kosovarë të paguhen polisat e sigurimit për mërgimtarët.Postimi:Eshte apo jo shkelje e te drejtave te njeriut, Kapitulli i Dyte i Kushtetutes, qe nga buxheti i arketuar nga tatimpaguesit kosovare te paguen polisat e sigurimit per mergimtaret?

Pyetje te tilla natyrisht se meritojne pergjigje per zerat kritik per vendimin e sotem te Qeverise.Per sa kohe qe qendrojne ne atdhe, mergimtaret shfrytezojne edhe sherbimet e tjera nga buxheti i shtetit, ta zeme ato shendetesore publike, etj etj..!

Pertej leximit te holle e specifik te ligjeve ne fuqi, mendoj se Qeveria ka bere mire qe i liroi nga pagesa e polises se sigurimit mergimtaret. Nuk kane faj ata pse shteti yne nuk eshte pjese e Kartonit te Gjelber. Eshte nje simbolike e respekt per mergimtaret tane, do te duhej te merrej ky vendim edhe vite e vite me heret.A e perdore kete kryeministri Kurti per agjetacion elektoral?!

Po, edhe mund ta perdore sepse eshte politikan, njesoj edhe te tjeret do te kishin taktizuar per konsum votash. Kete pune kane.M’the, t’thash, çka ka fole ma heret Kurti, edhe me kete merremi, mos t’i rendojme mergimtaret me debate te llojit ordiner te politikes tone…!

Projekti serioz i shtetit do te ishte anetaresimi ne Kartonin e Gjelber, kur do te mund te ndodhe, a mund te ndodhe dhe si, ndoshta mund te marrin pergjigje me specifike keto dite.Mergimtare paçi pushime te mbara prane familjeve e t’ia kaloni sa me mire ne atdhe.Besoj se e perjetoni si ofendim qe t’iu falenderojme pse e doni atdheun, familjet tuaja, vendlindjen…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *