Loading...

Saturday, January 22, 2022

Rrëfim i Thaçit se si 27 herë e kishte kaluar ilegalisht kufirin dhe kishte mbetur pa bukë 72 orë

Njëri ndër themeluesit kryesor të UÇK-së, Hashim Thaçi e kishte kaluar rreth 27 herë kufirin ilegalisht nga viti 1992. Ai tregoi se kalimi më i mundimshëm ishte ai i vitit 1996, kur bashkë me Kadri Veselin dhe Jakup Nurën dhe një grup shokësh tjerë, kaluan kufirin nga Shqipëria nëpërmjet Bajram Currit, bjeshkëve tek kufiri Mal i Zi – Shqipëri – Kosovë, pastaj kanë kaluar nëpër bjeshkët e Deçanit, Junikut për të zbritur në Dukagjin ku u takuan me bashkëluftëtarët.

Ata nuk planifikuan që udhëtimi të gjatë 72 orë, sepse terreni ishte shumë i rrezikshëm dhe i ruajtur edhe nga kufitarët serbë edhe malazezë.

Thaçi kishte treguar se edhe bjeshkët e Pashtrikut ishin shumë të rrezikshme sepse ishin kufijë të pritave, të barrikadave dhe 99% mundësitë edhe ishin të vriteshim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *