Loading...

Sunday, January 23, 2022

Saranda Bogujevci në dialog i frikëson serbët, mediat serbe thonë se po përgatitet ky skenar

“Albin Kurti, kryeministri i Kosovës dhe udhëheqësi i “Vetëvendosjes”, ka në plan të bëjë realitete primitive politike në Bruksel të martën, 15 qershor, kur planifikohet të vazhdojë dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës”, shkruajnë mediat serbe.Kurti gjithashtu do të sjellë nënkryetaren e parlamentit, Saranda Bogujevci, në selinë e BE, e cila do të flasë rreth asaj se si ajo i mbijetoi sulmit të serbëve në Podujevë në 1999 në moshën 12 vjeç?

Kështu Kurti planifikon të portretizojë serbët si kriminelë dhe agresorë dhe të lërë mënjanë të gjitha temat e tjera të dialogut. Sipas serbëve, Kurti po e kthen dialogun në një ‘cirk mediatik’ dhe pyesin nëse Aleksandar Vuçiq duhet të marrë më pas fëmijët, baballarët dhe të afërmit e të cilëve u rrëmbyen, u therën dhe u hiqeshin organet?

Burime të informuara diplomatike thonë se Kurti tashmë ka planifikuar në detaje se si të “rrëmbejë” takimin në Bruksel dhe ta bëjë Sarandën “yllin e medias të ditës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *