Loading...

Tuesday, November 30, 2021

Serbët që s’u lejuan të hyjnë në Kosovë, nga halli këndonin këngë nacionaliste

Një grup prej 39 pelegrinësh serbë, të cilët ia mësynë rrugës për Kosovë që të qëndronin në vend për 12 dhe 13 qershor, u ndalën në Jarinje për shkak se nuk morën leje nga MPJD’ja. E nga halli, ata filluan të këndonin këngë nacionaliste në pikën kufitare.

Në një video të shpërndarë nga një llogari me motive nacionaliste serbe në ‘Twitter’, i cili shprehë revoltën si shenjë e refuzimit të futjes në territor të Kosovës, dëgjohen grupi i pelegrinëve duke kënduar këngë nacionaliste.

Dy autobusë me 83 udhëtarë, në mesin e tyre pelegrinë dhe alpinistë, janë kthyer mbrapsht sot në Jarinjë nga policia e Kosovës.Por ky grup s’ka kërkuar leje për të hyrë në Kosovë thanë në një përgjigje për Express nga MPJD-ja.Sipas ministrisë ata të enjten kanë refuzuar kërkesën e një grupi tjetër prej 39 pelegrinësh që kanë kërkuar të futen në Kosovë në datat 12 dhe 13 qershor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *