Loading...

Sunday, November 28, 2021

Si ta lini duhanin!

Ky është një lajm i mirë për të gjithë duhanxhinjtë anembanë, pasi që një universitet në Tajlandë ka testuar efikasitetin e përdorimit të lëngut të freskët të lëmesë në heqjen dorë nga duhani.
STUDIMI.Në test kishin qenë të përfshirë duhanxhinjtë më të moshuar se 18 vjeç, që kishin vullnet të hiqnin dorë nga duhani dhe kishin testuar lëngun e freskët të lëmesë.

SI VEPRON LËNGU I LËMESË.
Lëmesa është jotoksike, ka shumë veti shëruese, përfshirë alkalinimin e indeve, që normalisht janë me më shumë acide te duhanxhinjtë. Po ashtu lëngu i lëmesë ka efekt kundër mikrobeve.RECETA PËR LËNGUN E LËMESË – PËRBËRËSIT:1 lëmesë; 1 limon; 1 lugë sheqer; 1 gotë ujë; Akull.
UDHËZIMET:1. Preni limonë dhe shtrydheni lëngun. 2. Lëngun e vendosni në gotë. Më pas shtoni 1 gotë ujë me 1 lugë sheqer. 3. I përzieni dhe ia shtoni akullin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *