Loading...

Saturday, November 27, 2021

Skandal në QKUK: Dikush po i shet terminet për të sëmurët

Faqja në Facebook ‘UnCover Mask’ është faqja e cila vazhdimisht hulumton rreth skandaleve që bëhen në QKUK, shkruan syri.net Kosova.Kjo faqe vazhdimisht ka zbuluar shumë skandale që janë bërë në QKMF-të në qytetin e Prishtinës.

Së fundmi kanë publikuar edhe një hulumtim mbi të cilin thuhet se ambulancat specialistike janë duke shitur tërminet për të sëmurët.

“Pasi që numri i vizitave është i limituar dhe fluksi i madhë i pacientëve sidomos për disa doktorë të caktuar si psh në Ortopedi tek specialistët të njohur bënë që të miren numrat në recepsion nga punëtoret ( të rezervohen ) dhe pastaj të shiten për një shumë të parave apo për ti paisur me termin të afërmit”, thuhet në njoftim.

SKANDAL NE QKUK——- Shitja e Termineve ne ambulancat specialistike ——–> Per ta bere nje vizite mjekesore ne ambulancat specialistike nevoitet termini te caktohet ne recepsion qe gjenerohet numri ne baze te programit .

Pasi qe numri i vizitave eshte i limituar dhe fluksi i madhe i pacienteve sidomos per disa doktore te caktuar si psh ne Ortopedi tek specialistet te njohur bene qe te miren numrat ne recepsion nga punetoret ( te rezervohen ) dhe pastaj te shiten per nje shume te parave apo per ti paisur me termin te afermit .
Gjate hulumtimit te uncovermask reth programit te termineve hasem ne e-prokurim per kontrat me nr : 701-19-9065-1-2-1.

Zgjerimi dhe përditësimi i Aplikacionit të Kontrollit të Rrjedhës së Pacientëve në QKUK (Paitient Flow Control Software) PFCS.me shume prej 75 000 eurove .Ndersa programi eshte kryer nga 3 programer qe jane paguar me kontrat mbi veper ne periudh 6 mujore , ndersa nuk eshte bere asnjehere zgjerim apo perditesim siq pretendohet sepse programi eshte finalizuar ndersa 75 000 jane ”AVULLUAR” .

Shume keqperdorime kemi publikuar dhe sigurisht qe menaxhmenti dhe auditori ka njohuri reth lendeve te permendura por per qellime te caktuara nuk i auditojne apo i mshefin faktet , ndersa vazhdimisht auditojne lend te njejta te caktuara per qdo vjet sa per te bere raporte qe jemi duke punuar apo duke hulumtuar per ta permirsuar cilesin e punes .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *