Loading...

Monday, January 24, 2022

Srpska e nervozuar me deklaratën e Kurtit: S’jeni duke shtrirë dorën e pajtimit..!

Lista Serbe është shprehur e indinjuar me qasjen e kryeministrit, Albin Kurti, ndaj mos-formimit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe.Shefi i ekzekutivit ka deklaruar se në Kosovë nuk do të ketë asociacion një-etnik. E kjo, ka nxitur reagime nga partia e Goran Rakiqit.Srpska e ka quajtur hipokrite qasjen e Albin Kurtit ndaj dialogut me Serbinë, transmeton Indeksonline“Kurti në të vërtetë tregoi publikisht se nuk dëshiron dialog dhe se nuk dëshiron normalizimin e marrëdhënieve.

Ekziston një pyetje se ku janë kufijtë e durimit të ndërmjetësuesit dhe garantuesit e dialogut, por edhe të Presidentit Vuçiç. Dora e pajtimit është ende në ajër për shkak të mosgatishmërisë së Kurtit për të transferuar nga udhëheqësi i opozitës në rolin e dikujt që duhet të marrë vendime, por gjithashtu të zbatojë marrëveshje të nënshkruara.

Moszbatimi i marrëveshjes nga Brukseli është vetëm një konfirmim i qëndrimit të Beogradit se nuk ka bashkëbisedues në Prishtinë për të zgjidhur çështjet që rëndojnë marrëdhëniet midis popullit serb dhe shqiptar në mënyrë paqësore.Populli serb dhe ne përfaqësuesit e tij politikë e dimë mirë se cilat obligime të Prishtinës erdhën nga dialogu, kryesisht kur formimi i Komunitetit të Komunave Serbe është në fund dhe ne nuk do të heqim dorë prej tij”, thuhet në reagim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *