Loading...

Sunday, December 05, 2021

Vjen Paralajmerimi I Frlkshem Per Vuciqin!!”Sado Forcë Ushtarake Të Ketë Serbia, Nuk Guxon Të ShkeIë Vijën Kufitare”

Kër.cëni.met e krerëve të shtetit serb si dhe raportimet se xhan.darm.ëria serbe është parë duke qarkulluar në pjesën veriore të vendit ka ngritur shumë polemika në lidhje me sigurinë në vend.

E gjitha kjo erdhi pasi që Qeveria e Kosovës të hënën mori vendim për futjen në fuqi të masës së reciprocitetit ndaj targave që vijnë nga Serbia, shkruan arbresh.info.

Njohësi i çështjeve të sigurisë në Kosovë, Nuredin Ibishi për arbresh.info, ka thënë se prania e xha.nda.rmërisë serbe në vijën kufitare shka.kton preslon, dhe se çfarëdo që të jetë ata nuk gux.ojnë të kalojnë vljën kufitare.

“Pas mbledhjes së Këshillit të Sig.urisë, ku gjoja u morë vendim kinse për lëvizjen e lirë të tru.pave të xhandar.mërisë por edhe të njësisë së speci.alizuar pran kufirit, megjithëse ata e dinë se deri ku mund të lëvizin, prapë se prapë nuk guxo.jnë ta kalojnë assesi vijën kufitare.

Sido që të jetë vetë prania e atyre në afërsi të kufirit, krijon një lloj incl.denti apo presioni për një sistem normal të komunikimit apo qarkullimit qoftë edhe të lëvizjes së trmupave, pasi që lëvizja edhe manovrat e formacooneve të xhandar.merisë, të ushtrisë dhe të po.licisë ku është me e koncentruar, është një lloj presloni për palën tjetër”, tha Ibishi.

Ibishti tutje tha se pavarësisht forcës të cilën ata e shfaqin, duke llogaritur pranin e KF0R-it, dhe Forcave Speciale të Pol.icisë së Kosovës, nuk gux.ojnë të ndërmarrin diçka brenda kufirit.

“Prania e fo.rcave të tyre paraqet një demonstrim të gatishmërisë së tyre, kinse për ndërmarrje të caktuara, e që unë i llogariti vetëm një aspekt de.monst.rimi të for.cës, ata nuk guxojnë të ndërmarrin brenda kufirit duke llogaritur po ashtu edhe prezencën e For.cave të Speci.alizuara të Pol.icisë së Kosovës por njëkohësisht edhe në prezencën e KFOR-it, në këtë pjesë të te.rrit.orit të Kosovës”, tha Ibishi.Tutje Ibishi tha se provoklmet nga ana e tyre janë të pritshme por që institucionet duhet të vazhdojnë me punën e tyre.

“Sidoqoftë provo.kimet e serbëve vazhdojnë dhe këto duhet pritur, edhe bllokada e rrugëve në Jarinjë dhe Bërnjak por mendoj që kjo Qeveri duhet të vazhdojë përmes policisë dhe Ministrisë Punëve të Brendshme t’i kryej detyrat e veta dhe të jenë konsekuencë në zbatim e këtyre”, deklaroi Ibishi.Rreth këtyre kërcë.nlmeve është deklaruar edhe KFOR-i.

Në një përgjigje për arbresh.info, misioni ndërkombëtar për ruajtjen e paqes dhe sigurisë KFOR-i ka bërë të ditur se nuk ka vend për shqetësim.KFOR-i pohon se situata në veri është stabile.

“Situata e sigurisë është stabile. KFOR -i vazhdon të zhvillojë aktivitetet e tij në përputhje me mandatin e tij në 0KB – që rrjedh nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, e vitit 1999, për të siguruar mbro.jtje, siguri, dhe liri të lëvizjes në dobi të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë”, thuhet në përgjigjeje e KFOR-it.Kujtojmë se bll.okada është duke vazhduar akoma në pikat kufitare në Jarinjë dhe Bërnjak./S.D/arbresh.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *