Loading...

Thursday, December 09, 2021

Zbulohet kuptimi i unazës misterioze të Mlladiqit

Ish-gjenerali i ushtrisë serbe në Bosnje, Ratko Mlladiq, që u dënua sot me burgim të përjetshëm për kryerjen e gjenocidit dhe krime kundër njerëzimit, çdoherë bartte një unazë me një guri të çmuar me ngjyrë të zezë.

Unaza që krimineli Mlladiq mbante gjatë dënimit iu dha atij katër vjet më parë nga një ish-ushtar i cili tani jenë Holandë. Në unazë është koka e një shefi indian, përcjell Gazeta Express.

Unaza mbart një simbolikë që lidhet me shekullin e 19-të dhe atë kur indianët shkuan në Shtetet e Bashkuara në atë kohë. I biri i kriminelit serb, Darko Mlladiq, ka thënë se ajo shënon statusin e, siç pretendon ai, të qenit viktimë të Serbisë.

“Ata ishin viktima atëherë dhe anglezët pothuajse i shfarosën. Tani, serbët po kalojnë një fat të ngjashëm”, ka thënë i biri i kriminelit serb për mediumin Novosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *